Sobre els dols i el morir

  • Llibres sobre la mort i els dols. Recopilació de més de 190 títols feta per Jordi Miralles, biòleg creador de l’espai-web Funeral Natural. Hi trobaràs obres de gran actualitat i valor (guies, novel·les, assajos, investigacions…), que recullen diverses temàtiques i enfocaments, des de l’acompanyament al dol i els finals de vida, fins l’espiritualitat, l’art o la mirada ecologista en els processos de mort i descomposició. Un llistat de referència, extens i ric.
  • El bon morir (2018), quadern número 55 d’Opcions, cooperativa sense ànim de lucre que publica informació per reduir el consum i potenciar el consum conscient. A aquest quadern hi trobem des d’entrevistes a professionals del sector funerari com Caitlin Doughty, fins a una guia per preparar la mort en vida, informació i consells sobre tràmits, productes i serveis funeraris o sobre l’impacte ambiental dels funerals.
  • Morir Guay. Voces y relatos para no tener miedo (2020). Projecte del col·lectiu DU-DA que consisteix en una recerca i experimentació al voltant dels discursos imperants sobre la mort i l’obsolescència dels cossos vells. Compilació de narratives contra-hegemòniques, sistemes complexos de comprensió de la vida/mort.