Serveis Funeraris Santa Susanna

Els Serveis Funeraris Santa Susanna (part de la Fundació Santa Susanna de Caldes de Montbui) són els serveis funeraris de referència de Som Provisionals. A Catalunya, és l’única institució que presta serveis funeraris sense ànim de lucre i que forma part de l’Economia Social i Solidària (ESS).

Som Provisionals col·laborem amb Serveis Funeraris Santa Susanna de diverses maneres. Des de 2018 intercanviem informació sobre el sector, i actualment tenim entre mans projectes de divulgació i cures, que difondrem i explicarem amb més detall a mesura que concretem les propostes.

Afins als nostres valors i mirada, Santa Susanna ofereix serveis funeraris bàsics i complementaris, també acompanyament al dol. A més a més de donar servei a Caldes de Montbui, també n’ofereix a la capital de Barcelona i altres municipis (Per a més informació, recomanem contactar amb la Fundació).

Disposa de sala de vetlla pròpia al mateix temps que recolza i acompanya les vetlles a casa. Aquest fet és important, ja que des de Som Provisionals defensem les vetlles a casa com a una pràctica d’autogestió de la mort.

A Santa Susanna treballen amb una sensibilitat i voluntat de cuidar a les persones que reconeixem i agraïm, amb l’esperança de que algun dia aquesta manera d’entendre i oferir els serveis funeraris no sigui una raresa, sinó la base i motivació imperant a tot el sector.

La directora, Assumpció Ros, explica en aquest vídeo com va néixer la funerària: