Nosaltres

Som Provisionals som un col·lectiu format per persones que treballem per viure la mort de manera autogestionada i sobirana, entenent aquesta com una fase àmplia de la vida que va des d’abans de morir fins després de morir. Al mateix temps fem xarxa amb les persones i entitats que treballin aquest tema amb valors afins.

L’EQUIP IMPULSOR

Victòria Martínez

Un ésser inquiet. M’agrada treballar amb les mans i en coses ben pràctiques. Gestiono projectes col·lectius des de l’any 2012, ajudant a que la part humana i la viabilitat econòmica es complementin. Fa uns anys que intento posar les cures al centre de la vida i crec que la mort és una part essencial d’aquest camí.

Júlia Sánchez Cid

Formada en Història, amiga de les meues amigues. M’agrada ballar i filar prim. Des de la mort de ma mare, navegant el precipitat i preciós buit que va deixar. Aprenent cada dia del sacseig de la pèrdua i la consciència de la pròpia finitud. Compromesa amb la mort per passió a la vida.

Caren Frederica Niemann

Psicòloga i tallerista, en constant revisió i aprenentatge. Inspirada per la vida i la mort la varietat de possibles maneres d’incloure la mort en la vida. Compromesa amb el canvi i l’empoderament, valorant l’autoconeixement com a base i font principal. Meravellada per les diverses potencialitats d’explorar, aprendre i crear en col·lectivitat.

HISTÒRIA I LLAVOR DEL PROJECTE

La idea de Som Provisionals neix al juny de 2016 fruit de la motivació del Valentí Zapater per canviar la manera com gestionem i ens relacionem amb la mort. Amb aquesta idea base, va començar a documentar-se, a redactar el projecte i a cercar persones afins per impulsar la iniciativa. És així com, el novembre del 2016 va conèixer el Pere Anton, qui havia redactat un projecte amb objectius similars. 

Al març del 2018 comencen a col·laborar en el quadern de la revista Opcions sobre la mort. Valentí, en acabar la col·laboració, va reunir prou motivació per tirar endavant el projecte, al que s’hi afegí el Pere Anton i, poc després, la Victòria Martínez. Aquest equip, junt amb l’acompanyament de Labcoop, va elaborar les bases d’un projecte que avui continua en revisió i amb canvis. Som Provisionals havia nascut, un nom sorgit d’una pluja d’idees en una conversa de carrer distesa. El projecte el vàrem explicar en públic durant la FESC 2018, de la mà d’Opcions, aprofitant la presentació del quadern núm. 55, “La bona mort”.

El  2019 és un any de canvis: s’hi afegeix la Júlia i poc després el Pere Anton deixa Som Provisionals. Les tres components del grup impulsor, Júlia, Valentí i Victòria replantegem les bases del projecte. Des de la tardor de 2020, el Valentí deixa el col·lectiu i Caren Niemann s’incorpora a l’equip.