Actualitat, Anàlisi, Opinió, Som Provisionals

La cura, un dret en construcció

L’11 de febrer 2023 va tenir lloc al Campus Raval de la Universitat de Barcelona la jornada “La cura un dret en construcció”.

L’objectiu de la jornada va ser aplegar persones i col·lectius que integren la xarxa, així com altres persones expertes de dins i fora del territori català, per obrir un debat conceptual a l’entorn de tres qüestions fonamentals:

– Què entenem pel dret a la cura: quines distintes maneres de pensar el dret a la cura conflueixen dins i fora de la xarxa?
– Què implica des d’una perspectiva jurídica i bioètica la defensa del dret a la cura?
– Quins nous marcs normatius requerim per al reconeixement i garantia del dret a la cura?

També volíem recollir les experiències viscudes, diverses i encarnades de l’activisme pel dret a la cura, entenent la cura com un dret en construcció, i el camí cap a la seva consecució, com un camí de lluites i resistències.

Van participar les següents persones i entitats:

David Bondia (Síndic de Greuges de Barcelona), Paulina Blanco (Fundació Enllaç), Mercè Mas (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya – Fatec), Paco Abril (Homes Igualitaris – Ahige Catalunya), Guillermina Sanisidro i Maria José Tavira (Sindicat de mares en la diversitat funcional), Alba Calvo (Som Provisionals), Joan Carles Trallero (Fundació Paliaclínic), Jordi Dueso (Prou Barreres), Josep Aguilar (Associació de Famílies per la Salut Mental Nou Barris), Marisa Campos (Alella, poble cuidador), Montse Garcia (Lliga Reumatològica Catalana), Ferran Ros (La Colla Cuidadora), Joan Canimas Brugué (Bioeticista i Professor associat, Universitat de Girona) i Ana Marrades Puig (Professora de Dret Constitucional, Universitat de València).

Des de Som Provisionals agraïm a la Xarxa del dret a la cura que ens hagi convidat a la taula rodona.

A continuació podreu veure la gravació de la taula en la qual Alba, la nostra companya de Som Provisionals, va participar:

De les jornades, es va fer un recull dels diferents temes compartits. El podeu consultar a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *