Historial d’activitats

Aquest és l’historial d’activitats que hem organitzat o en que hem participat des de la creació del projecte al 2018 fins l’actualitat.

Jornades i trobades:

Jornada Mortal, autogestionada i organitzada per Som Provisionals on hem compartit reflexions i recursos sobre la gestió del morir, els comiats, els dols, la cultura del tabú i les alternatives en els comiats, entre d’altres temes. Amb la participació del biòleg Jordi Miralles i l’antropòloga Marta Allué.

Participació a la Trobada d’economia feminista organitzada per CooperAcció a l’octubre del 2019. 

Col·laboracions:

Amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), en el projecte Dols queer. Participació en la visita performativa i publicació digital d’un conjunt de textos/oracions fúnebres (relacionats amb una selecció d’obres del Museu Nacional) escrits per activistes i artistes convidades. Publicació digital disponible AQUÍ

Assessorament i participació en la peça de teatre Aquelles que no han de morir, de Las Huecas. Obra que ha rebut el premi L’Apuntador 2021. Considerada una de les 10 millors obres de teatre del 2022 segons El País.

Col·laboració amb reflexions que queden reflectides a Morir Guay. Rituales de transición (2022), projecte del col·lectiu DU-DA, compilació de narratives contra-hegemòniques, sistemes complexos de comprensió de la vida/mort.

Assessorament de continguts a l’obra de teatre Harakiri, del col·lectiu Les Impuxibles. 2021.

Reflexions compartides a la investigació Economies per la vida: pràctiques d’economia feminista a la ciutat de Barcelona, de l’AssociacióCooperAcció.

Xerrades:

Xerrada organitzada pel Centre LGBTI de Barcelona: Morts, comiats i dols dissidents. 2022

 

Xerrada: Comiats i cicles de la vida, organitzada pel Grup de Dones Font de la Guatlla, part de l’Associació de Veïns i Veïnes Font de la Guatlla-Magòria, Sants-Montjuïc, Barcelona. 2021.

 

Xerrada: Morir bé, una necessitat bàsic. Saps com vols fer-ho? de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya 2019 (FESC 2019).

 

Xerrada: Morir bé, una necessitat bàsic. Saps com vols fer-ho? a l’EcoFira de Sant Cugat Sesgarrigues. 2019.

 

Dinamització de tallers:

Taller Morir queer. Acompanyament i espiritualitats possibles, organitzat pel Centre LGBTI de Barcelona en el cicle Espiritualitats. 2022.

Formació presencial organitzada per Amics de la Gent Gran a l’Espai Jove La Fontana (Barcelona): Dir adéu abans i després de la mort. 2022.

Formació (online) per Amics de la Gent Gran: Dir adéu abans i després de la mort. 2022.

Formació (online) a encàrrec de l’Associació Amics de la Gent Gran: Comunicar i cuidar els processos de dol. 2022.

 

Formació (en línia) encarregada per Amics de la Gent Gran: Voluntariat en dol. Acomiadar a qui acompanyem. 2021.

Cicle de tallers presencials a Terrassa: ¿Com cuidem el morir?- Col·laboració amb Las Huecas al festival Terrassa Noves Tendències 2021.

 

Taller ¿Com cuidem el morir? amb l’Espai 8, de Premià de Mar. 2021.

 

Cicle de tallers (online) Els Dols i la Mort al Casal de Joves Can Ricart – 2020 / 2021.

 

Xerrada-taller ¿Com cuidem el morir? al Centre Cívic Trinitat Vella (juliol 2020).

 

Altres tallers i xerrades dinamitzades per Som Provisionals (sense cartell):