Anàlisi i divulgació

Investiguem el sector funerari i el marc legal, elaborem la informació i la compartim.

Hem format part de:

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Sida, al desembre del 2022 vam formar d’aquest preciós projecte en que polititzem i ritualitzem la mort, els dols i els comiats des de l’activisme LGTBIQ. Aquest projecte consisteix en una visita performativa i ritual i la publicació digital d’un conjunt de textos/oracions fúnebres (relacionats amb una selecció d’obres del Museu Nacional) escrits per activistes i artistes convidades, entre elles una companya de Som Provisionals.

Fotografies de Laia Noguera

Taula rodona Morts, comiats i dols dissidents al Centre LGTBI de Barcelona

En aquesta taula todona tractem diversos aspectes rellevants per a cuidar els comiats de persones LGTBI+ i els processos de dol de les que quedem vives per recordar-les. En un moment tan vulnerable i preuat com és la pèrdua d’una persona estimada, és clau poder acomiadar-nos honrant i celebrant la vida de qui ha mort. Malauradament, pel camí ens podem trobar discriminació i violències noves i conegudes. 

Proposem eines per cuidar-nos i defensar els nostres drets, compartim reflexions i visibilitzem amb contundència les violències lgtbifòbiques patides (com poden ser la malgenerització de la persona difunta, l’estigma o el tabù a la cerimònia de comiat, etc). 

Participen: Caren Frederica Niemann, Júlia Sànchez Cid i Victòria Martínez.

Investigació Economies per la vida, de l’Associació CooperAcció

Al 2021 la companya Júlia Sánchez Cid va formar part de la investigació Economies per la vida: pràctiques d’economia feminista a la ciutat de Barcelona: de la quotidianitat a la mesura de govern realitzada per Mar Companys Alet (CooperAcció).